F.T.

Polițiștii din Breaza l-au prins și reținut pe un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Vâlcănești, bănuit de furtul mai multor scule electrice, prejudiciul creat ridicându-se la 18.500 de lei.
„În fapt – explică IPJ Prahova – la data de 1 februarie a.c., bărbatul, în calitate de muncitor al unui șantier din comuna Talea, ar fi sustras dintr-un container metalic al șantierului mai multe scule și unelte metalice. Astfel, în vederea administrării probatoriului, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, în comuna Vâlcănești, stabilindu-se faptul că bunurile ar fi fost vândute către diferite persoane, acestea fiind identificate, astfel reușindu-se recuperarea prejudiciului în integralitate.
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul ­săvârșirii infracțiunii de furt”. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și de cel al angajaților Polițiilor Plopeni și ­Cosminele.