Cea mai recentă dintre sistematicile razii rutiere efectuate de către agenţii de la Serviciul Rutier Prahova a avut drept scop sancționarea conducătorilor auto care conduc cu viteză excesivă și a celor care aleg să se urce la volan deși au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, dar și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială.
În acest context, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, în perioada 24 -26 februarie a.c., “ au fost oprite, pentru control, peste 780 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest aproximativ 460 de șoferi.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate mai mult de 500 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea aproximativ jumătate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculellor oprite pentru control, 8 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 6 bicicliștilor pentru abaterile lor, trei în cazul conducătorilor auto pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere în vigoare. Valoarea sancțiunilor este de peste 216.800 de lei.
Totodată, au fost reținute 23 de permise de conducere, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, trei pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri, dar și 21 de certificate de înmatriculare».