Ieri dimineaţă, pompierii de la Garda de Intervenție Băicoi, împreună cu colegi de-ai lor de la Detaşamentul Câmpina, au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o locuinţă din Scorţeni. La faţa locului au fost concentrate patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, precum şi un echipaj SMURD.
Potrivit unui comunicat al ISU Prahova, „odată ajunse la faţa locului, echipajele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifestă generalizat la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 80 mp și la o a doua, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.
Deoarece existau informații că o persoană fusese surprinsă de incendiu, a fost constituită o echipă pentru căutarea posibilei victime. Din nefericire, a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 79 de ani.
La finalul intervenției, pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materiale combustibile din preajmă”.
În contextul tragediei de mai sus, reprezentanţii ISU Prahova reamintesc “o serie de reguli pe care este esențial ca toți cetățenii să le cunoască și să le respecte pentru a evita producerea unor tragedii: coşurile, burlanele şi canalele trebuie să fie curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an; în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere; coşurile, burlanele şi canalele de fum să fie izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor».