Petrolul a învins Poli Iași și, parcă, de mult n-a mai vibrat „Ilie Oană” ca la golul din minutul 94 al lui Berisha. Și ce debut pentru kosovar! Cu trei ore înaintea primului fluier al partidei a aflat că are drept de joc, în startul reprizei a doua a fost aruncat în luptă, iar la ultima fază a marcat golul de „aur”! Unul care a avut, la rândul lui, o poveste aparte, demnă de un meci special. Balonul plecat din bocancul atacantului petrolist a izbit butul din stanga porții lui Ailenei, s-a plimbat un pic pe linia porții, înainte de a lovi bara opusă, apoi a mai țopăit puțin și s-a scurs, izbăvitor, către plasă, parcă împins, cumva, acolo și de suflul celor 5000 de oameni care au sperat până la capăt în victorie.

A fost finalul perfect al unui meci început, totuși, neconvingător de către „lupi”. Iașiul a făcut legea în prima repriză, profitând de „amorțeala” vizibilă din tabăra gazdelor, iar Ispas (30) deschidea scorul pentru oaspeți, cu câteva minute înainte să părăsească terenul, accidentat, în urma unui atac dur al lui Papp.

După pauză, însă, de la cabine au ieșit, practic, alte echipe, așa cum spune un vechi clișeu al jurnalismului sportiv. Și care acum s-a aplicat perfect, pentru că trupa lui Florin Pîrvu a luat jocul pe cont propriu, în căutarea unei victorii pe care nu avea de gând, sub nicio formă, să o rateze. Iar Musi a restabilit egalitatea, fix atunci când se încheia prima oră de joc, după ce a „desenat” un pic în zona din stânga a careului și a încheiat faza cu un șut perfect, trimis la colțul lung: 1-1.
Iarăși un clișeu, finalul a fost cu adevărat unul nerecomandat cardiacilor. Iașiul a avut marea șansă să închidă meciul, la „trasorul” lui Mihai, expediat de la 16 metri, dar Zima, altfel impecabil și în acest meci, a fost ocrotit de șansă, balonul lovind bara din dreapta sa! Și, da, ocaziile chiar se răzbună, pentru că, atunci când totul părea așezat pentru încă o remiză, a venit faza din minutul 94 și golul lui Berisha, aducător de trei puncte esențiale, în orice direcție am privi și ne-am face calculele, pentru că, în acest moment, cu patru runde înaintea finalului sezonului regulat, totul se joacă.
Urmează, așadar, o nouă finală, sâmbătă, la Arad. Acolo unde Petrolul va căuta să-și apere locul și să-și deschidă, și mai larg, ușa către play-off.
Foto: Răzvan Păsărică

FC Petrolul – Politehnica Iași 2-1 (0-1)
Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 5000. Marcatori: Musi (60), Berisha (90+4)/Ispas (30).
Petrolul: Zima – Hanca, Papp (70 Dumitriu), Huja, Meijers, Țicu (cpt) – Musi (80 Bratu), Seto (46 Diomande), Jair – Irobiso (70 Isfan), Grozav (46 Berisha). Antrenor: Florin Pîrvu.
Politehnica: Ailenei – Todoroski, Bouhena (cpt), Samayoa, Ispas (38 Katanec) – Bordeianu (79 Băcilă), Marchioni – Bettaieb (79 Kabran), Mihai, Stefanovici – Harrison (55 Buș). Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonașe galbene: Papp (20), Irobiso (45+1), Meijers (53), Jair (85), Diomande (90+3)/Bordeianu (66), Bouhena (68).
Au arbitrat: Horia Mladinovici – Marius Badea și Imre Laszlo Bucsi.
Rezervă: Lucian Rusandu. Arbitru VAR: Sorin Costreie. Arbitru AVAR: Cătălin Buși.
Observatori: Ion Ion (organizare) și Teodora Albon (arbitraj).
Jucătorul meciului: Dumitru Musi.