Ministerele Energiei din Bulgaria şi România lucrează la un cadru general pentru proiecte energetice comune, a declarat , la Bucureşti, secretarul de stat în Ministerul bulgar al Energiei Nikolai Nikolov, transmite BTA, preluată de Agerpres.
„Cooperăm foarte bine cu România. În ultimele şase luni am lucrat din greu cu colegii români pentru a pune la punct un cadru general pentru proiecte”, a declarat Nikolai Nikolov, la conferinţa „Energy Week Black Sea”. Oficialul bulgar a adăugat că are încredere în potenţialul proiectelor în domeniul energiei eoliene offshore combinat cu potenţialul Mării Negre.
„Putem face regiunea şi mai atractivă pentru investitori”, a spus Nikolov. El a apreciat că este sarcina guvernelor naţionale să creeze un mediu favorabil pentru investiţii.
„În urmă cu două săptămâni am introdus o lege în Bulgaria cu privire la dezvoltarea energiei eoliene. Acum legea este în Parlament şi credem că va trece. Însă, trebuie să lucrăm şi cu opinia publică, pentru că auzim voci că va afecta turismul din Bulgaria. Oamenii sunt îngrijoraţi că asta va afecta potenţialul turismului. Pescarii spun că le vor scădea capturile. ONG-urile sunt îngrijorate că asta va reduce biodiversitatea în Marea Neagră. Acesta este un domeniu nou pentru regiunea noastră, pentru Bulgaria şi România. Trebuie să ne facem temele”, a subliniat secretarul de stat. La finalul intervenţiei sale, Nikolai Nikolov şi-a exprimat speranţa că Marea Neagră poate deveni un hub energetic regional.