În cursul zilei de 20 februarie a.c., polițiștii prahoveni au desfășurat mai multe acțíuni rutiere în Ploiești, Vălenii de Munte și pe drumurile naționale din județ, atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.
În acest context, potrivit reprezentanților IPJ Prahova, “au fost legitimate peste 350 de persoane, verificate 300 de autovehicule și au fost efectuate 250 de testări cu aparatele etilotest și 5 cu aparatele drugtest. Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 77.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate pentru nereguli privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, 11 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 10 permise de conducere, respectiv neacordare prioritate pietoni, depășire neregulamentară și nerespectarea regimului legal de viteză».