Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a anunţat că au demarat discuţiile pentru preluarea clădirii în patrimoniul Ploieştiului

V. S.

Necesitatea construirii unui spital de pediatrie în municipiul Ploiești – care să corespundă cerințelor actuale atât din punct de vedere al spațiilor, cât și din cel al serviciilor medicale – este o realitate. Sâmbătă dimineață, prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a făcut un anunț important, care ar putea să schimbe cu totul situația actuală: s-au demarat discuțiile pentru preluarea fostului sediu al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Utilaj Petrolier Ploiești în patrimoniul municipiului Ploiești și, ulterior, transformarea acestuia în spital de pediatrie.

Virgiliu Nanu: ”Ploieștenii, prahovenii, merită un spital de pediatrie modern! Sunt în măsură să vă informez că am demarat discuțiile pentru preluarea clădirii IPCUP Ploiești în patrimoniul municipiului! Împreună cu primarul Andrei Volosevici și conducerea Spitalului de Pediatrie, am identificat soluția înființării în această clădire, în cel mai scurt timp, a unui spital de pediatrie modern, optim, spațios și, nu în ultimul rând, atât de necesar! Alături de Andrei Volosevici și subprefectul Emil Drăgănescu, am avut primele discuții cu oficialii Ministerului Sănătății, Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (proprietarul clădirii) și ai Spitalului de Pediatrie. Mă cunoașteți ca fiind un om al faptelor și știți că îmi voi dedica timpul și energia pentru a face ceea ce îmi propun, ceea ce este bine pentru noi toți, pentru prahoveni!”, este mesajul transmis de prefectul județului Prahova.