Ieri dimineaţă, agenţi rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Prahova au instituit filtre rutiere pe raza oraşului Băicoi – atât în oraş, cât şi în localităţile învecinate -, «pentru reducerea riscului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în mediul urban şi rural», după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.
În fapt, acţiunea rutieră se înscrie în cadrul controalelor pe care zilnic poliţia prahoveană le derulează pe şoselele din judeţ.
Nu de alta, dar fiindcă tot zilnic sunt depistaţi în trafic conducători auto care fie depăşesc viteza legală admisă, fie se urcă sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive la volan, fie comit diverse abateri de la legislaţia rutieră. În acest context, reamintim că în urma ultimei acţiuni rutiere de acest gen, derulată în Ploieşti, Vălenii de Munte, Sinaia, Comarnic, Boldești-Scăeni, Urlați, Tinosu, Șirna, Mănești, precum și pe drumurile naționale din județ, au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 150.000 de lei, fiind ridicate 20 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.