La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova , în data de 27 februarie au fost efectuate mai multe acțiuni pe raza de competență a municipiului Ploiești, a orașului Băicoi și a Secțiilor Rurale de Poliție Cocorăștii Colț și Valea Călugărească, dar și pe drumurile naționale din județ.
«Pe tot parcursul zilei – se mențíonează într-un comunicat al IPJ Prahova – au fost controlate peste 300 de autovehicule și au fost efectuate mai mult de 200 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
De asemenea, au fost legitimate aproximativ 350 de persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate pe raza municipiului Ploiești au fost efectuate 5 controale corporale și 4 controale ale bagajelor.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 160 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză (60), dar și 7 sancțiuni pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea sancțiunilor a fost de peste 51.000 de lei.
De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost reținute și 10 permise de conducere».