Puținii spectatori prezenți la Câmpina – în mare parte constituind freneticele galerii ale combatantelor – au putut asista la o partidă al cărei nivel tehnic a fost peste media a ceea ce se poate vedea, de regulă, la acest nivel de vârstă. S-a putut observa că ambele echipe sunt „lucrate”, coordonarea dintre echipiere fiind evidentă în ambele faze ale jocului. Ca strategie generală, CSM s-a folosit de aruncări de la distanță, profitând de alonja câtorva fete, și de pătrunderi, ajutate fiind de gabaritul superior. Da, aici a fost o diferență notabilă, mai ales că echipa gazdă a avut în componență 7 junioare IV, mai mici de vârstă, din cele numai 14 înscrise pe foaia oficială. Revenind, Câmpina s-a bazat mai mult pe aruncările din zona interului dreapta și din extrema stângă. În apărare, CSM a fost mai omogenă, în timp ce echipa câmpineană a propus mai multe variante de apărare, deseori una mai avansată, mergând și la un sistem om-la-om. Uneori cu succes, alteori lăsând breșe numai bune de speculat.
Dacă situația a balansat în zona egalului la capitolul contraatacuri, multe din aceste acțiuni izvorând din greșeli tehnice ale adversarelor, la Câmpina a fost superior capitolul portari. Dincolo de alte reușite din meci, portarul Daria Cojani a reușit 6 parade consecutive în situație de unu-la-unu cu adversarul, dintre care 3 consecutive spre finalul partidei!
Dacă ar fi să facem câteva remarcări individuale, în afară de amintita Cojani, o notă bună ar putea primi „centrul” Dragomir, bună în organizare și neiertătoare pe contraatac, Sofia Robu, cu un procentaj bun la aruncările din extrema stângă și o idee în urma celor două fete menționate, Elena Robu și Gabriela Roiniță. În ceea ce privește echipa ploieșteană, ansamblul face dificilă încercarea de a scoate în evidență pe cineva, poate punând un plus Dariei Gheorghe, pentru întreaga evoluție, celelalte echipiere care au fost folosite mai mult pe teren având merite aproximativ egale.
O vorbă și despre scor. Diferența s-a produs spre finalul primei părți- când oaspetele au speculat câteva greșeli tehnice ale gazdelor- și a crescut pe măsură ce puterile gazdelor s-au redus. Oricum, cele două echipe prahovene nu pot scăpa calificarea în turneul „Valoare”, unde vor întâlni alte patru formații din zona Bucureștoului. Importanța partidei a fost subliniată și de delegarea unui cuplu de primă ligă, Narcis Avădani – Răzvan Popovici (din Bacău).
CS Câmpina – CSM Ploiești 28-36 (12-17)
Câmpina: Daria Cojani 9 intervenții, Rebeca Chițăran 5, Florina Alexe – Sofia Robu 6 goluri, Nicole Dragomir 6, Gabriela Roiniță 6, Elena Robu 5, Carina Vasile 3 (1 din „7 metri”), Ioana Stamate 2, Ioana Antonie, Ioana Neagu, Sabrina Lupu, Ariana Duță, Elena Șubea. Antrenor: Daniel Vasile.
CSM: Bianca Biota 4 intervenții, Bianca Vesel 3 (1 de la „7 metri”) – Daria Gheorghe 12 goluri, Bianca Brânzaru 7 (1 din „7 metri”), Miruna Andronache 6, Sara Curcan 3, Ana Filip 2, Andra Georgescu 2, Andreea Călărașu 2 (1), Andra Matei 1, Andreea Alecu 1, Ana Dincă, Andrada Dorobăț, Diana Constantinescu, Daria Marin, Ilinca Dudu. Antrenor: Leonard Cristescu.