Magistraţii de la Tribunalul Prahova au  respins propunerea de arestare preventivă a  lui Cornel Dinicu, patronul Pensiunii „Ferma Dacilor, astfel că acesta a scăpat de arestul preventiv, fiind plasat în arest la domiciliu.

De asemenea, acelaşi complet de judecată  a admis şi cererile formulate de către Ristin Vitomir- Adrian şi  Ilie Adelina -Elena,  administratori ai societăţii, acestora fiindu-le înlocuită măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Deciziile sunt definitive.

Soluţia dată de   Tribunalul Prahova: „1.Admite în parte contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi DINICU CORNEL (…) RISTIN VITOMIR-ADRIAN  şi ILIE ADELINA-ELENA împotriva încheierii nr. 10 din data de 29.01.2024,  pronunţată de Judecătoria Ploieşti şi dispune  înlocuirea măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul DINICU CORNEL cu măsura arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile de la data prezentei hotărâri.

În temeiul art.221 alin.1 C.proc.pen., dispune ca inculpatul DINICU CORNEL să nu părăsească imobilul unde domiciliază,  situat în ……. fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune restricţiilor stabilite de acesta. Pe durata arestului la domicilu, inculpatul DINICU CORNEL are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpaţii, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora şi ale victimelor decedate, cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză. (…) Atrage  atenţia inculpatului DINICU CORNEL că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

  1. De asemenea, dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul RISTIN VITOMIR-ADRIAN cu măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile de la data prezentei hotărâri. (..)
  2. Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpata ILIE ADELINA-ELENA cu măsura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile de la data prezentei hotărâri.(…).

Măsurile vor fi comunicate inculpaţilor, Parchetului, locului de detenţie, IPJ Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, DGPMB- Biroul Supravegheri Judiciare, unităţilor de poliţie în raza cărora locuiesc inculpaţii, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei, Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor şi Poliţiei de Frontieră.(…). Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia (…)” .