Potrivit datelor centralizate la nivelul Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești, personalul instituţiei a participat, în cursul anului trecut, la peste 4600 de misiuni.
„Acţiunile s-au derulta alături de partenerii din Ministerul Afacerilor Interne, autoritățile publice locale și celelalte instituții ale statului din zona de responsabilitate a unității, cuprinzând municipiul București și județele Prahova, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov”, se menţionează într-un comunicat de presă al Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti. Drept cifre de referinţă, în acelaşi document de presă se evidențiază: asigurarea măsurilor specifice la peste 442 de evenimente, respectiv meciuri de fotbal ale echipei României, ale unor cluburi din Liga I și Liga a II – a, în competiții interne și internaționale; manifestații publice; manifestări cultural – artistice și religioase, de impact fiind marile festivaluri SAGA, NOSTALGIA, MISSION IN THE FOREST și SUMMER WELL; acțiuni de prevenire antiteroristă în zonele aglomerate.
În plus, jandarmii grupării au participat la aproape 1500 de acțiuni de intervenție pentru aplanarea unor stări conflictuale sau soluționarea unor sesizări ale cetățenilor, în zone cu risc criminogen ridicat. De asemenea, prevenirea și combaterea unor situații de risc, a fenomenului infracțional și contravențional, au fost realizate prin 2672 misiuni, în sistem integrat (menținerea ordinii publice, filtre, razii, descinderi, acțiuni punctuale).( Colaj foto: Gruparea Mobilă “Matei Basarab” Ploiești)