F.T.

Ieri dimineaţă, agenţi din cadrul Serviciului Rutier Prahova au instituit mai multe filtre rutiere pe DN1 şi DN1B, pe raza localităţilor Floreşti şi Bucov.
Scopul acestora a fost – potrivit unui comunicat al IPJ Prahova – „acela de a reduce principalele cauze generatoare de accidente rutiere, prin depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”.
În fapt, acţiunile de ieri vin în continuarea celor derulate zilnic, ultima fiind la sfârşitul săptămânii trecute, când, „poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat o acțiune rutieră pe Drumul Național 1A, în afara localitații Târgșoru Vechi. (…). În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri au verificat 20 de autovehicule, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care cinci pentru nerespectarea regulilor speciale de a nu intra pe drumurile publice modernizate cu autovehicule care au pe roţi sau caroserie noroi, var etc., ce se depun pe partea carosabilă, ori cu autovehicule din care se scurg sau cad produse petroliere sau materiale de construcţii” (Comunicat, poliția prahoveană).