V. Stoica

În mediul online a apărut o petiție pentru construirea unui sens giratoriu la intersecția dintre DN1 și drumul județean 720, care merge spre comuna prahoveană Florești. O zonă extrem de periculoasă, încadrată ca ”punct negru” în traficul prahovean și național. În numai trei zile de la inițiere, s-au strâns peste 1200 de semnături ale persoanelor care cer rezolvarea în regim de urgență a acestei probleme. Sunt oameni din Florești, Câmpina, Filipeștii de Pădure, Aluniș, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Mislea, Valea Doftanei, dar și persoane care și-au rezervat dreptul de a semna sub anonimat această petiție.
”De-a lungul timpului, la ieșire din Florești au avut loc numeroase accidente de circulație, rezultând multe persoane rănite, ba chiar și un număr mare de persoane decedate! Șoferi cu ani de experiență spun ca această intersecție este foarte periculoasă și ca sunt temători! Haideți să ne organizăm puțin și să cerem un sens giratoriu care poate salva multe vieți! (…) Această intersecție se află exact pe DN1, între București și Valea Prahovei, adică este tranzitată de foarte multă lume din toată țara! Poți fi chiar tu sau cineva drag ție! Haideți să nu ne mai temem pentru viețile noastre!”, este textul acestei petiții.
Toți cei ce doresc să semneze petiția, o pot face accesând link-ul următor: https://www.petitieonline.com/sens_giratoriu_la_floreti_haideti_s_salvm_vieti.
În cel mai recent accident care a avut loc în intersecția respectivă, săptămâna trecută, trei persoane au decedat și alte trei au suferit răni grave.