Potrivit unui comunicat al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP), anul trecut, în cele două campanii de împăduriri – de primăvară și de toamnă -, la nivelul direcţiilor silvice din ţară au fost plantaţi 25,52 milioane de puieți forestieri, fiind regenerate 14.368 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, cu 9,9% mai mult decât era programat.
„Au fost realizate lucrări de regenerare naturală pe suprafaţa de 10.238 hectare și lucrări de regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, pe suprafaţa de 4.130 hectare. De asemenea, pentru consolidarea plantațiilor înființate în anii precedenți și în primăvara anului 2023, au fost realizate lucrări de completări curente pe suprafața de 2.368 hectare şi lucrări de refacere a plantațiilor calamitate pe suprafața de 635 hectare. Valoarea totală a lucrărilor de regenerare a fondului forestier de stat a fost de 200,6 milioane lei (…)”.
Cu referire la numărul de puieţi plantaţi la nivelul Direcţiei Silvice Prahova, vom reveni într-un număr viitor al ziarului.