V. Stoica

Pe 1 Martie 2023, Consiliul Județean Prahova anunța cu mare tam-tam semnarea contractului de reabilitare și modernizare a drumului DJ 102I, Valea Doftanei – Brădet, 26 de kilometri care aveau ca termen de finalizare 42 de luni. La evenimentul care a avut loc atunci în comuna prahoveană Valea Doftanei a fost prezent chiar și premierul de la acel moment al României, liberalul Nicolae Ciucă, alături de care s-au aflat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și – bineînțeles – șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Lista terenurilor și a clădirilor expropriate aflate pe coridorul drumului județean ce va fi modernizat a fost aprobată de consilierii județeni abia în cadrul ședinței din 17 ianuarie 2024, la nu mai puțin de 10 luni de la parafarea cu mare fast a contractului de lucrări. Miercuri, prin hotărâre de CJ, s-au aprobat amplasamentul aferent lucrării de utilitate publică de interes județean și declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere pentru obiectivul de investiții “Reabilitare și modernizare DJ 102 I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”.
Sunt 238 de terenuri și două clădiri ce vor fi expropriate pentru această investiție de infrastructură rutieră de interes public, iar valoarea despăgubirilor pentru terenuri este de 442.341 de lei (pentru 55.005 mp de terenuri), deși valoarea de piață se ridică, potrivit specialiștilor, la 2,47 milioane de lei. Pe lângă acestea, vor fi acordate despăgubiri și pentru un garaj de 33 de metri pătrați (suma acordată – 4.521 de lei), dar și pentru o construcție de 95 de metri pătrați (suma acordată – 20.805 lei).