V. S.

La Filipeștii de Târg, o comună cu peste 7.000 de locuitori, conform ultimului recensământ, va fi construit un centru social de zi destinat copiilor care urmează cursurile școlare, proveniți din familii care nu au în grija cui să-i lase după terminarea orelor de curs, dar și pe perioada vacanțelor.
După construirea centrului, copiii vor beneficia de servicii de supraveghere după terminarea orelor de curs, de programe educative, asistență pedagogică și psihologică, precum și de activități recreative, consultații, chiar și meditații.
Primăria Filipeștii de Târg a lansat procedura de achiziție pentru proiectare și execuția lucrărilor, contractul fiind estimat la circa 3,27 milioane de lei, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C13-Reforme Sociale, Investiția I.1 – Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie.
Conform caietului de sarcini, centrul social de zi pentru copii va fi o structură de învățământ, cu o capacitate de 80 de locuri pentru copii și 7 persoane angajate, care va funcționa într-o clădire cu parter și un etaj. La parter, va dispune de o sală multifuncțională (inclusiv sală de mese), grupuri sanitare pentru fete, băieți și pentru persoane cu dizabilități, vestiare, iar la etaj – spații pentru ateliere, săli specializate pentru pictură/desen/lucru manual sau altă specializare, dar și o sală de informatică sau altă specializare.
La exteriorul clădirii, pe lângă alei, trotuare și parcări, ar urma să fie amenajate și spații verzi și plantații, precum și loc de joacă.