George Marin

Turneul amical „Transylvania Winter Cup” desfășurat la Brașov a dat prilej de afirmare și altor două echipe de handbal din Prahova, ambele participând la categoria junioare IV, rezervată fetelor născute în anii 2011 și 2012. Cele două cluburi prahovene sunt CS Câmpina și CS Ariceștii Rahtivani.
Echipa din Câmpina a avut o comportare excelentă pe întreaga durată a turneului, încheind competiția în calitate de învingătoare. CS Câmpina a câștigat toate cele trei meciuri din grupa în care a fost repartizată învingând la scoruri concludente echipe solide pentru acest nivel de vârstă: 32-28 cu Viitorul Oțelul Galați, 27-17 cu OK Sport Onești și 29-16 cu HC Omer Constanța. În urma acestor rezultate, echipa câmpineană și-a dobândit dreptul de a juca finala competiției. În meciul disputat în sala „Dumitru Popescu – Colibași” și transmis în direct pe canalul Youtube al site-ului Handbalmania, CS Câmpina a învins cu 31-29 o echipă cu un foarte important istoric în creșterea de junioare valoroase, CSȘ 2 București. Meciul a fost interesant, alert și cursiv, cu un final palpitant, dar rezolvat sigur de echipa prahoveană care și-a asigurat permanent un avantaj între un gol și trei goluri, diferență realizată în urma multor acțiuni bine lucrate. Trofeul cuvenit învingătoarei a fost înmânat de nimeni alta decât Mariana Țîrcă, fosta mare handbalistă română care nu mai are nevoie de nicio altă prezentare. Pe lângă clasarea pe primul loc al competiției, echipa din Câmpina a mai primit o distincție individuală, Antonia Dragomir fiind golgetera turneului.
Antrenorii Daniel Vasile și Denisa Toma au folosit următorul lot de jucătoare: Timeea Popa, Andreea Achim – portari, Cătălina Antonie, Antonia Dragomir, Raluca Duță, Antonia Toporaș, Ilinca Neagu, Teodora Ungureanu, Daria Tudorache, Antonia Robu, Iris Mareș, Mara Apetre și Alessia Stamate.

În cadrul aceleiași competiții, dar repartizată în cealaltă grupă preliminară, foarte tânăra echipă – ca moment al înființării secției de handbal – CS Ariceștii Rahtivani a avut de înfruntat două team-uri cu mult mai multă experiență și tradiție în handbalul juvenil: CSȘ 2 București, despre care am amintit deja, și ACS Transilvania Brașov, organizatoarea competiției, un club de același nivel cu cel bucureștean. În aceste condiții, echipa din Aricești a reușit să ocupe locul al treilea în grupa sa obținând următoarele rezultate: 8-19 cu Transilvania Brașov, 17-13 cu KIR Constanța și 11-29 cu CSȘ 2 București. Clasarea din grupă i-a dat echipei din Aricești dreptul de a juca meciul de clasament pentru locurile 5-6, meci pe care l-a câștigat învingând OK Sport Onești cu 16-8. Clasarea pe locul 5 reprezintă un prim rezultat meritoriu pentru CS Ariceștii Rahtivani, comportarea echipei pregătite de antrenorul Silviu Stănescu fiind îmbucurătoare având în vedere perioada scurtă de când echipa ființează.