Urmari ale incendiului de la "Ferma Dacilor, Tohani, jud. Prahova, 27 decembrie 2023. Inquam Photos / Bogdan Buda

Magistraţii de la Tribunalul Prahova au admis contestaţia formulată de către angajata Primăriei Gura Vadului, arestată preventiv în dosarul Ferma Dacilor, dispunând plasarea acesteia sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
Decizia instanţei este definitivă.
În soluţia dată de către instanţa prahoveană se menţionează: „(…) admite contestaţia formulată de contesta­toa­rea-­inculpată împotriva hotărârii din data de 19.01.2024 pronunţată de Judecătoria Ploieşti în dosarul nr. 981/281/2024. (…) Dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile(…). Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la unitatea de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de IPJ Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare sau ori de câte ori este chemată.(…)
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; să nu comunice cu inculpaţii ori cu martorii din prezenta cauză, direct sau indirect, pe nicio cale, cu excepţia rudelor sau a persoanelor cu care a stabilit relaţii asemănătoare celor dintre rude. Atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…)”.