F.T.

Polițiștii Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului Ploiești au efectuat 11 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Constanța, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.
„În fapt – explică reprezentanţii IPJ Prahova de ce au avut loc descinderile – la data de 13 octombrie 2023, un bărbat, de 38 de ani, s-ar fi întâlnit cu mai multe persoane într-un apartament din municipiul Ploiești, cu scopul de a le vinde bijuterii.
La momentul întâlnirii, bărbatul de 38 de ani ar fi fost agresat cu pumnii de către una dintre persoanele bănuite, victima părăsind imobilul. A fost însă alergată de către două dintre persoane, care aveau asupra lor un obiect tăietor-înțepător, sustrăgându-i bijuteriile.
Prejudiciul cauzat în urma activității infracționale este de aproximativ 110.000 de euro.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, documente, dar și alte mijloace materiale de probă.
La sediul Poliției au fost conduse, pentru audieri, şase persoane (…)”.
Suportul de specialitate al acţiunilor a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, la acestea participând şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, precum şi angajaţí ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și ai Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploiești.