Primăria Ploiești achiziționează 46 de stații de așteptare pentru transportul public municipal

V. S.

Copertinele din stațiile societății Transport Călători Express, majoritatea aflate în prezent într-o stare jalnică, vor fi înlocuite, în cursul acestui an. Astfel, municipalitatea ploieșteană a lansat procedura de achiziție a 46 de stații de așteptare pentru transportul public municipal, șapte stații de dimensiuni mari și 39 de stații de dimensiuni medii, în valoarea estimată, de un milion de lei, fiind incluse și serviciile de montaj.
Astfel, conform documentației licitației, viitoarele stații vor avea dimensiuni între minimum 3,5 metri (stațiile medii) și maximum 6 metri (stațiile mari). Conform aceleiași surse, stațiile de așteptare trebuie să aibă un design modern, cu elemente rezistente la coroziune, din oțel galvanizat sau aluminiu, cu proprietăți antivandalism, cu panourile din spate și din lateral din sticlă securizată de 10 mm. Stațiile de așteptare trebuie să aibă și elemente ce ar putea fi folosite în viitor pentru montajul de echipamente pentru informații utile călătorilor, fiecare dintre acestea fiind iluminate cu LED.
Deschiderea ofertelor este programată pentru data de 12 februarie, ceea ce înseamnă că, dacă nu vor fi contestații, ploieștenii vor avea parte, până în vara acestui an, de noi locuri de așteptare în stațiile mijloacelor de transport ale TCE Ploiești.