V. Stoica

CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, va demara, cel mai probabil în vara acestui an, lucrările de reabilitare a unui viaduct lung de aproape 100 de metri, situat pe DN1, în zona Posada, cunoscut drept viaductul peste Valea Orății. Lucrările vor începe dacă va fi găsit și un constructor care să se înhame la efectuarea reabilitării structurii respective, veche de aproape un secol, dat fiind că la licitația anterioară nu s-a depus nicio ofertă!
Actuala procedură ar trebui finalizată însă până în 26 mai 2024, dată la care expiră și prelungirea autorizației de construire emisă de Primăria orașului Comarnic pentru realizarea lucrărilor respective.
Valoarea totală estimată a lucrărilor de reparații este de aproape 5,9 milioane de lei.
În caietul de sarcini se arată că ”pentru a readuce viaductul la parametrii de exploatare corespunzători și pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de siguranță și confort, corespunzătoare unui drum național, este obligatorie executarea lucrărilor identificate prin proiectul tehnic”, cu intervenție la infrastructura, la suprastructura, calea, rampele de acces ale viaductului, dar și la amenajarea albiei.
Deschiderea ofertelor – dacă vor fi de această dată – este programată pentru 12 februarie.