Vremea va avea perioade cu alternanţe termice semnificative în următoarea perioadă, respectiv până pe 28 ianuarie a.c., maximele termice urmând să ajungă în unele zile chiar şi la 12 grade în Dobrogea, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va rămâne ridicată la nivelul întregii ţări, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.
În Muntenia, pentru astăzi, 18 ianuarie, se estimează o încălzire semnificativă a vremii şi astfel vor fi posibile maxime termice de 9 – 10 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime de 0 – 2 grade. În perioada 20 – 23 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a un grad şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -8 grade. O nouă încălzire a vremii este posibilă după 24 ianuarie, când media maximelor va fi de 8 – 9 grade, iar a celor minime între -2 grade şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii în noaptea de 15 spre 16 ianuarie, iar ulterior, o probabilitate mai mare va apărea în jurul datei de 20 ianuarie.
La munte, astăzi – 18 ianuarie se va înregistra o încălzire semnificativă a vremii. Astfel, vor fi posibile maxime termice de 3 – 4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime ce pot ajunge la 1 grad. În perioada 20 – 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade. O nouă încălzire a regimului termic este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 1 grad, iar minimele la -5 grade. Precipitaţii sunt prognozate pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în ziua de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie şi după 24 ianuarie.