În ultimele trei zile ale săptămânii trecute, angajați ai Polițiilor Ploiești, Câmpina, Băicoi, Breaza, Bușteni, Vălenii de Munte, Bălțești și Cocorăștii Colț au acționat atât pentru prevenirea faptelor antisociale, cât și pe linia combaterii accidentelor rutiere.
În acest context, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, “ au fost legitimate aproximativ 885 de persoane și au fost oprite, pentru control, peste 1.100 de autovehicule.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproximativ 350 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier. Dintre acestea, aproximativ 100 au fost date pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 – pentru nepurtarea centurii de siguranță, 14 – pentru abaterile bicicliștilor ș.a.
S-a acționat și pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, sens în care au fost efectuate mai multe filtre rutiere, în urma cărora au fost făcute aproximativ 335 de testări cu aparatele etilotest și drugtest din dotare.
În urma filtrelor efectuate, au fost reținute 19 permise de conducere, cele mai multe dintre ele pentru nerespectarea regimului legal de viteză și neacordare prioritate vehicule.
Valoarea totală a sancțiunilor depășește 115.800 de lei».