Nu doar pe timpul raziilor rutiere organizate sunt „extrași” din trafic șoferii care comit abateri, ci și în urma unor controale de rutină.Cum sunt cele menționate de către reprezentanții IPJ Prahova, în comunicatul următor:
„În dimineața de 4 decembrie a.c., în jurul orei 07.15, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, la intersecția DJ 720 cu DJ 101 P, în zona localității Florești, un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Târgoviște. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în aceeași zi, în jurul orei 15.00, polițiștii din Băicoi au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din oraș.
Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, tot în data de 4 decembrie, în jurul orei 19.00, agenții din cadrul Secției Rurale de Poliție Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Starchiojd au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din comună.
Întrucât și acest conducător auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei bărbați au fost conduși la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge». În cele trei cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor ­alcoolice.