Folosești produse de calitate pentru îngrijirea tenului, cum ar fi cele de la Cerave? Ai grijă zilnic de tenul tău și-i acorzi o atenție deosebită sau îl neglijezi?

Probabil că orice femeie a făcut, la un moment dat în viață, greșeli în ceea ce privește rutina de îngrijire a tenului. Și pentru că sănătatea pielii tale este esențială pentru atât pentru sănătate, cât și pentru o bună stimă de sine, te ajutăm cu cele mai frecvente cinci greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului.

  1. Nu știi ce tip de ten ai

Dacă nu știi ce tip de ten ai, nu vei reuși să alegi produsele cosmetice sau dermato-cosmetice ce potrivite pielii tale. Din acest motiv ai putea să faci o grămadă de greșeli care vor dăuna sănătății tenului tău. Spre exemplu, chiar dacă tu folosești o cremă sau un gel de curățare de calitate, să zicem, Cerave, însă pentru piele grasă, dar tipul tău de ten este uscat, îi vei face mai mult rău deoarece se va usca și mai tare. Mai mult, dacă ai un ten sensibil și folosești produse cu parabeni, parfum sau alcool, pielea ta nu va fi prea fericită și te vei confrunta cu tot felul de bubițe, roșeață sau alte probleme ale tenului. Pe internet există multe resurse care să te ajute să afli ce tip de ten ai, însă dacă nu te descurci, poți apela la ajutorul unui dermatolog sau al unui consultant pe care îl vei găsi în magazinele cu produse cosmetice. Acesta este primul pas către o rutină sănătoasă de îngrijire a tenului tău.

  1. Folosești produse nepotrivite

Al doilea pas pe care ce ai putea să îl faci greșit este acela că produsele cosmetice pe care le folosești nu sunt de calitate, conțin ingrediente care ar putea să dăuneze sănătății pielii tale sau nu au o dată de valabilitate în termen. Te sfătuim să verifici etichetele și să nu faci rabat de la calitate deoarece în timp pielea ta va avea de suferit. Problemele dermatologice nu apar de pe o zi pe alta și pot fi cauzate de o grămadă de factori, inclusiv de folosirea unor produse cosmetice de o calitate îndoielnică.

Drept urmare, optează întotdeauna pentru creme, geluri și alte tipuri de produse de curățare și de îngrijire de înaltă calitate cum ar fi, spre exemplu, cele de la Cerave.

  1. Nu ții cont de vârstă

Și neglijarea vârstei în alegerea produselor pentru îngrijire și înfrumusețare este o greșeală frecventă pe care o fac multe femei. Te sfătuim să nu faci acest lucru deoarece produsele sunt special concepute pentru diversele etape ale vieții femeilor și pentru că ai nevoie de o îngrijire diferită în fiecare perioadă. Acordă atenție acestui aspect și alege informat. Cerave poate să fie un brand de la care să pornești deoarece au produse de calitate care nu te vor dezamăgi.

  1. Nu te hidratezi suficient

Lipsa hidratării duce la o gamă largă de probleme pe care le poți avea cu tenul, inclusiv la apariția ridurilor. De aceea este extrem de important să îți hidratezi pielea cu un produs de calitate cum ar fi o cremă hidratantă bună. Nu uita și de hidratarea interioară: consumă apă și lichide pentru a menține un nivel ridicat de hidratare.

  1. Nu te demachiezi

O altă greșeală pe care femeile sunt tentate să o facă este faptul că nu se demachiază seara sau în cazul în care nu poartă machiaj. Te sfătuim să faci un efort și oricât de obosită ai fi să te demachiezi, mai ales dacă te-ai machiat pe timpul zilei deoarece acele produse cosmetice care rămân un timp de îndelungat pe fața ta nu îți fac bine, mai ales că noaptea pielea se reface, iar porii se vor înfunda și mai tare. Dacă nu te demachiezi, de asemenea, te sfătuim să faci asta, chiar dacă nu porți machiaj și chiar dacă nu ieși din casă pentru că glandele sebacee lucrează și tenul tău are nevoie să fie degresat, chiar dacă nu ai aplicat nimic pe el și chiar dacă ai stat în casă.

Evită aceste greșeli folosește produse de calitate, cum ar fi cele din gama Cerave!

 

(P)