F. T.

Cinci tineri cu vârstele cuprinse între 13 şi 19 ani sunt cercetaţi penal de către procurorii prahoveni, într-un dosar penal ce are ca obiect comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Aceştia au fost ridicaţi în dimineaţa zilei de 4 decembrie a.c, în urma unor descinderi în Ploieşti, iar în baza probatoriului administat faţă de trei dintre ei – doi cu vârstele de 17 ani şi unul de 19 ani – a fost luată măsura reţinerii preventive.
Dosarul penal a fost deschis ca urmare a unui incident petrecut în seara de 2 decembrie, în jurul orei 21.
Atunci, după cum se preciza într-un comunicat al IPJ Prahova, „polițiștii ploieşteni au fost alertaţi prin intermediul Numărului Unic «112», că o persoană a fost agresată cu un obiect tăietor-înțepător, în zona unui patinoar din municipiul Ploiești.
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilindu-se că sesizarea se confirmă și fiind identificat un tânăr de 20 de ani.
Din primele verificări a reieșit că între acesta şi o persoană necunoscută ar fi avut loc un conflict spontan, în urma căruia tânărul ar fi fost înjunghiat în zona abdominală, ulterior bănuitul plecând de la fața locului. Pentru acordarea primului ajutor, s-a prezentat un echipaj medical, care ulterior a transportat victima la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”.
Ieri, 5 decembrie, un procuror de caz din cadrul Prachetului de pe lângă Tribunalul Prahova urma să decidă ce măsuri va lua în cazul celor trei tineri arestaţi preventiv.