Miercuri, în două intervale orare, respectiv 05.30-07.30 și 16.30-18.30, agenţi din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu reprezentanţi ai secţiilor de poliţie din Ciorani și Valea Călugărească, au instituit mai multe filtre rutiere pe DN1 B și DN1 D, în comunele Albești Paleologu, Bucov, Ciorani și Valea Călugărească. Acţiunile au avut drept scop reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor care au acest drept și vitezei excesive.
În acest context, IPJ Prahova menţionează faptul că “au fost oprite, pentru control, peste 200 de autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest mai mult de jumătate dintre șoferi.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, 37 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, opt pentru nepurtarea centurii de siguranță, dar și patru pietonilor – pentru traversări neregulamentare. Celelalte sancţiuni au fost date pentru diverse abateri de la normelele rutiere în vigoare.
Valoarea totală a acestora a fost de peste 27.000 de lei».