V.S.

Gură de oxigen, la final de noiembrie, pentru primăriile prahovene: Guvernul a alocat 56,5 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023. La solicitarea Instituției Prefectului – Județul Prahova, care a întocmit un proiect de hotărâre cu sumele necesare unităților administrativ-teritoriale, Guvernul României a aprobat, pe 29 noiembrie, alocarea banilor.
Municipiul Ploiești a primit cea mai mare sumă – 5 milioane de lei, urmat de Mizil – 3,5 milioane de lei și de municipiul Câmpina – 1,5 milioane de lei, însă toate localitățile prahovene au primit sumele necesare la final de an, pentru cheltuielile de personal, pentru achitarea facturilor restante, cofinanțarea proiectelor europene și alte cheltuieli de funcționare.
Prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu: ”Conștienți de dificultățile financiare cu care se confruntă județul nostru, am promovat un Proiect de Hotărâre de Guvern ce vizează alocarea fondurilor necesare pentru depășirea acestei perioade critice. În urma acestui demers, toate primăriile din județul Prahova vor beneficia de sume de bani esențiale”.