Potrivit datelor centralizare la nivelul IPJ Prahova, în minivacanța de Crăciun, polițiștii prahoveni au legitimat peste 600 de persoane și au aplicat aproximativ 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 38.000 de lei.
„Ca măsuri complementare – se mai precizează în documentul de presă al poliţiei prahovene -, au fost reținute 23 de permise de conducere, mai mult de jumătate dintre acestea pentru conducere sub influența alcoolului și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare, în contextul în care au fost oprite pentru control peste 430 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 250 de testări cu aparatul etilotest”.
Totodată, în comunicatul menţionat se precizează faptul că oamenii legii „vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice. De asemenea, agenţii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor”.