F.T.

Ar putea părea ceva stereotip să scriem despre controalele efectuate de către angajaţii Direcţiei Silvice Prahova, despre sancţiunile aplicate, despre cantitatea de lemn confiscată etc.
Numai că, în spatele cifrelor pe care le vom enumera mai jos se regăseşte munca angajaţilor ocoalelor silvice prahovene.
În acest context, amintim faptul că în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2023, personalul din cadrul Direcţiei Silvice Prahova a efectuat peste 9.200 de acţiuni pentru prevenirea, combaterea şi – acolo unde a fost cazul – sanc­ţionarea acelora care au fost prinşi furând din fondul forestier de stat sau privat.
În contextul amintit, după cum ne-a precizat inginerul Ovidiu Ştefănescu, responsabil Compartiment „Pază” din cadrul instituţiei, au fost constatate 170 de infracţiuni. Fireşte, au fost întocmite tot atâtea dosare penale.
În ceea ce priveşte contravenţiile, în perioada menţionată au fost constatate un număr de 42, sancţiunile aplicate însumând 50 de mii de lei.
Tot ca urmare a controalelor amintite, a fost confiscată cantitatea de 425 de metri cubi material lemnos.
De menţionat este şi faptul că, din totalul celor peste 9.200 de controale, unele dintre ele – respectiv 1407 – au fost efectuate cu poliţia, vizându-se în special circulaţia materialului lemnos (autoutilitare, camioane care transportau bușteni sau cherestea etc.). Să mai amintim, aşadar, că datorită ­acţiunilor efectuate în perioada 1 ianuarie-
30 noiembrie 2023, fondul forestier prahovean este pe mâini bune?
Am mai scris acest lucru, îl repetăm: Da!