V. Stoica

1 Decembrie 2023 – Ziua Națională a României – a fost sărbătorită cum se cuvine în comuna prahoveană Dumbrava, acolo unde un primar inimos, care-și iubește comunitatea, a reușit să transforme localitatea în numai un mandat și jumătate, de când a preluat frâiele autorității publice locale.
Marian Apostol, un om cu inimă și suflet de român, a strâns laolaltă, de Ziua Națională, consilieri locali, membri ai comunității, dar și invitați de marcă – reprezentanți ai firmelor care lucrează la autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei, drum de viteză al cărui traseu începe de la Dumbrava – prin conexiunea la A3 – și se va sfârși în nordul Moldovei.
Aceasta a fost și ideea decernării titlurilor de cetățeni de onoare ai comunei Dumbrava reprezentanților societăților care lucrează pe șantierul primului lot al A7: Paolo Pizzarotti (firma Pizzarotti), Guido Retter (firma Retter) și Gruia Nicolae Suciu (Total Business Land). Datorită colaborării dintre primarul localității, Marian Apostol, și constructori, în Dumbrava a fost modernizat un drum local și se pare că sprijinul acordat de firmele care execută primul lot al autostrăzii Dumbrava – Buzău (sectorul 1 din A7) va continua. Surpriza gustată din plin de către toți cei prezenți au fost cele trei săbii dăruite de către primarul Apostol reprezentanților firmelor menționate anterior, replici ale sabiei lui Ștefan cel Mare, Domnitorul Moldovei.