Oamenii legii din cadrul Poliției Oraşului Vălenii de Munte l-au prins pe un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Predeal Sărari, în timp ce sustrăgea dintr-o pădure material lemnos.
Concret, după cum precizează reprezentanţii IPJ Prahova într-un comunicat de presă, «din cercetările care au urmat ulterior prinderii, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi tăiat din punctul Ciobănari, din comuna Predeal Sărari, şase cioate din specia salcâm, și totodată ar fi scos din rădăcini alți doi arbori, o parte din acest material lemnos fiind încărcat într-o autoutilitară din apropierea locului comiterii faptei.
La fața locului s-a prezentat și un pădurar care a măsurat materialul lemnos în cauză, acesta fiind lăsat în custodie proprietarei terenului de pe care ar fi fost tăiați arborii.
Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, conform Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt”.