Sâmbătă, zeci de mii de israelieni au manifestat la Tel Aviv pentru eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza, informează dpa, citată de Agerpres. Protestatarii s-au adunat sâmbătă seara purtând steaguri
israeliene şi semne de protest în centrul oraşului de coastă. Pe un banner se putea citi: „Nicio victorie până la ultimul ostatic”.
Organizatorii au estimat că numărul participanţilor a fost de aproape 100.000. Proteste au avut loc şi la Ierusalim. Un armistiţiu de patru zile între Israel şi Hamas a intrat în vigoare vineri. Acordul prevede, de asemenea, eliberarea treptată a ostaticilor în schimbul unor prizonieri palestinieni.
Hamas a eliberat vineri un prim grup de 24 de ostatici, dintre care 13 cetăţeni israelieni şi 11 cetăţeni străini. În schimb, Israelul a eliberat un grup mai mare de prizonieri palestinieni din închisorile sale. Sâmbătă, gruparea islamistă a eliberat un al doilea grup
de 17 ostatici. La rândul lor, autorităţile israeliene au eliberat 39 de prizonieri palestinieni, şase femei şi 33 de copii, din două închisori, ca parte a acordului de schimb cu Hamas.