F.T.

Agenţii rutieri prahoveni au desfășurat, marţi, opt acțiuni, pe drumurile naționale din județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică prin reducerea numărului de fapte antisociale, atât sub aspect contravențional, cât și penal.
În cadrul activităților au fost legitimate peste 590 de persoane, au fost controlate 485 de autovehicule, printre care și peste 130 de autovehicule de transport marfă.
Totodată, precizează IPJ Prahova, “în vederea combaterii conducerii de autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive au fost efectuate 260 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
În total, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul circulației, dintre care 94 pentru neregulile depistate în cazul autovehiculelor de transport marfă, 72 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 14 aplicate bicicliștilor, dar și 6 pietonilor pentru traversări neregulamentare.
Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 83.300 de lei.
De asemenea, în urma controalelor efectuate în trafic de către polițiștii rutieri, au fost reținute 8 permise pentru conducere sub influența alcoolului, nerespectarea regimului legal de viteză, dar și pentru neacordare priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.
Pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61/1999».