F.T.

La sfârșitul săptămânii, reprezentanți ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Prahova au derulat o acțiune informativ – preventivă în centrul comercial Ploiești Shopping City, dar și în incinta Hipermarketului Carrefour, scopul acesteia fiind prevenirea violenţei asupra femeilor. .
Contextul în care a fost deruală acțiunea a fost, pe de o parte, marcarea „Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor” – desfășuarată sub genericul „Nicio palmă nu merită a doua șansă”. Pe de altă parte, într-un comunicat de presă, poliția prahoveană reamintește că „oamenii legii au intervenit în primele 10 luni ale anului în curs la aproximativ 5.000 de cazuri de violență domestică, în 89% din cazuri intervenția acestora fiind realizată ca urmare a sesizărilor formulate prin SNUAU 112.
Din analizarea situațiilor statistice, s-a observat că victimele infracțiunilor comise în contextul violenței domestice sunt cu preponderență femei.
În ceea ce privește ordinele de protecție provizorii emise de către polițiștii prahoveni, în cele 10 luni ale anului 2023 au fost emise 135, cu 20 mai multe decât în perioada similară a anului trecut”.