Poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat, în perioada 10 – 16 noiembrie, 780 de persoane, 70 de autovehicule şi 39 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS). Dintre acestea, pe teritoriul ţării noastre au fost localizate 653 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în timp ce 127 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, a informat IGPR .
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis AGERPRES, persoanele respective au fost localizate în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR.
Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 87 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 221 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, fost ridicate 27 de documente, fiind găsite 67 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
În ceea ce priveşte persoanele căutate de autorităţile române şi identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, 26 dintre acestea erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 20 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 23 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar şase erau semnalate dispărute de către autorităţile române.
Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 12 documente şi trei autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.