Potrivit unui anunț al Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești, în colecția impresionantă de mii de cărți pe care le are instituția, recent s-a mai adăugat încă una, considerată că aduce plus valoare volumelor existente, având în vedere faptul că autorii sunt cunoscuți profesori ploieșteni.
În acest context, conducerea bibliotecii județene a ținut să precizeze:”Anunțăm cu bucurie o nouă apariție editorială care va fi prezentă în colecțiile bibliotecii: „Din tainele matematicii limbajului”, un altfel de manual de lingvistică.
Mulțumim autorilor Gabriel Țaga, profesor de matematică și director al Colegiului Național ”Mihai Viteazul” din Ploiești, și Roxana Țaga, profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială „Sfântul Vasile”, pentru donația făcută Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” și îi felicităm! Recomandăm această carte tuturor celor care vor să descopere frumusețea lingvisticii, o știință care face apel atât la matematică – mai ales la aritmetică și la sistemele de numerație- cât și la cultura generală!”. Apărut, anul acesta, la Editura Casa Corpului Didactic Prahova, volumul, care se adresează elevilor din clasele a V-a și a VI-a, vine, așa cum menționează și autorii, în sprijinul elevilor care au ales să studieze una dintre cele două materii opționale introduse de către Ministerul Educației, respectiv ”Sisteme de scriere și codificare” sau „Sisteme de numerație”.
Astfel, volumul menționat le poate veni în ajutor celor care vor studia aceste noi materii în gimnaziu întrucât acesta prezintă în câteva ”lecții- poveste”, într-un limbaj accesibil, mai ales pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, idei și lecții de lingvistică despre codificare și descifrare, în care se face apel atât la matematică – mai ales la aritmetică și la sistemele de numerație – cât și la cultura generală.