F.T.

Zilnic, aflăm despre şoferi vitezomani, despre inconştienţi care se urcă băuţi la volan, aşa că-i firesc să-ţi pui întrebarea „Cine-i mai opreşte, cine-i mai potoleşte?”. În afară de poliţie…
Exemplificăm: „În data de 30 octombrie a.c. – se menţionează într-un comunicat al IPJ Prahova – pe parcursul întregii zile, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În perioada de referință, polițiștii rutieri au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză, în acest sens fiind testați aproximativ 150 de șoferi din cei peste 250 opriți pentru control. (…)
În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 135 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 34.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză”.
Şi ne mai întrebăm de ce atâtea accidente, de ce atâţia răniţi grav, de ce atâtea decese pe şoselele din Prahova!