Adoptat de Senatul României, în urma unor dezbateri aprinse din care nu au lipsit atacurile la persoană, proiectul Legii privind sistemul public de pensii ajunge și în Camera Deputaților, unde va fi supus, de asemenea, dezbaterilor.
Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova, și-a exprimat opinia, pe pagina sa de Facebook, referitor la modul în care s-a dezbătut acest proiect al Legii Pensiilor, respins de parlamentari ai AUR și USR, care s-au abținut de la vot în Senat, fiind înregistrate chiar și șase voturi împotrivă, unul dintre acestea din urmă aparținându-i senatorului Florin Cîțu, fost premier al României.
Bogdan Toader: ”Unii caută tot felul de motive să explice de ce «nu se poate» să crească pensiile românilor! Dezbaterile din Senat au atins cote paroxistice, de neconceput, tocmai pentru că unii parlamentari, cărora nu le pasă cum trăiesc românii cu pensii minime, au tendința să privească proiectul PSD ca pe o «pomană electorală». Domnilor, nu vă este rușine să priviți astfel lucrurile? Când viața pensionarilor devine tot mai grea, vouă vă arde doar de atacuri politice? Este obligatoriu să crească pensiile mici, iar această lege a pensiilor, propusă de PSD și acceptată, în cele din urmă, de PNL, este una corectă și va elimina nedreptățile care există, din păcate, în prezent. Din ianuarie 2024, toate pensiile vor crește, apoi din septembrie 2024, în ciuda celor care nu vor creșterea veniturilor seniorilor care au muncit zeci de ani în această țară, se vor mări din nou, dar diferențiat: mai mult pentru cei dezavantajați, mai puțin pentru restul!”, este mesajul transmis de Bogdan Toader, deputat PSD Prahova.