V. S.

Magistrații Tribunalului Prahova au dispus, luni seară, emiterea unui mandat de arestare pe numele bărbatului din comuna prahoveană Dumbrăvești care a sărit cu toporul la un echipaj de poliție care venise la domiciliul său pentru a cerceta o posibilă faptă de violență în familie. Judecătorii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.11.2023 şi până la data de 12.12.2023, inclusiv, a inculpatului care nu are antecedente penale, pentru săvârşirea infracțiunilor de ”ultraj în maniera tentativei de omor”, cu persoană vătămată agentul de poliție lovit cu toporul, și ”ultraj”, persoană vătămată fiind în acest caz polițista care se afla în autospeciala de poliție atacată cu toporul. Inculpatul a contestat decizia, contestația urmând să fie judecată la Curtea de Apel Ploiești.
„La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Plopeni au fost sesizați de către o unitate medicală cu privire la o posibilă faptă de violență în familie, în comuna Dumbrăvești. Polițiștii s-au deplasat la domiciliul persoanei bănuite de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 53 de ani, iar, din primele verificări, a reieșit faptul că acesta ar fi avut o altercație cu soția sa, de 53 de ani, care s-a deplasat la o unitate medicală, având mai multe leziuni, posibil produse în urma altercației. În cadrul intervenției, bărbatul de 53 de ani a devenit recalcitrant, nu a colaborat cu polițiștii, iar, la un moment dat, ar fi ieșit pe stradă, încercând să îi lovească pe aceștia cu un obiect tăietor. Ulterior, cu obiectul în cauză ar fi produs distrugeri autospecialei de poliție, totodată lovind cu același obiect pe unul dintre polițiști, în zona capului, acesta necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Polițiștii au imobilizat bărbatul în cauză, fiind condus la o unitate medicală, pentru investigații, urmând a fi stabilită situația de fapt și a fi luate măsurile legale față acesta. În cauză, polițiștii continuă cercetările, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ultraj, violență în familie și distrugere” – IPJ Prahova.