V.S.

Polițiștii prahoveni au dat peste 200 de sancțiuni, sâmbătă și duminică, în cadrul unor activități preventive derulate pe raza întregului județ. Potrivit IPJ Prahova, au fost organizate 7 acțiuni punctuale, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru siguranța rutieră.
”În urma controalelor au fost legitimate peste 500 de persoane, verificate peste 400 de autovehicule și au fost efectuate peste 200 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. Astfel, în urma neregulilor constatate, în cele două zile au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale în valoarea de peste 63.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Polițiștii prahoveni vor acționa, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ”, au informat reprezentanții Poliției Prahova. Din păcate, nu au lipsit conducătorii auto care s-au urcat la volan deși consumaseră alcool.
Un exemplu este cel al unui șofer care a fost prins sub influența băuturilor alcoolice, după ce a fost implicat într-un accident, în municipul Câmpina. Astfel, potrivit IPJ Prahova, duminică seară, în jurul orei 21:00, ”polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au fost sesizați cu privire la producerea unui accident în urma căruia au rezultat pagube materiale, fiind posibil ca șoferul să se afle sub influența băuturilor alcoolice. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la fața locului, unde a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 41 de ani, din comuna Cosminele. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.