V.S.

Zeci de drumuri locale din comuna prahoveană Izvoarele vor intra în modernizare, după parafarea contractului de lucrări a cărui valoare a fost estimată la 6,1 milioane de lei fără TVA. Primăria Izvoarele a lansat licitația pentru achiziția execuției lucrărilor, astfel încât locuitorii care domiciliază pe 21 de străzi vor avea o structură rutieră mult îmbunătățită.
Conform documentației publicate în SEAP, drumurile propuse pentru modernizare sunt drumuri de interes local, aflate în administrarea Primăriei și pot fi considerate străzi de folosință locală. Lucrările vor avea loc pe străzi existente din satele Izvoarele (Intrarea Diaconilor, Intrarea Aricești tronson 1, Intrarea Aricești tronson 2, Intrarea Salcâmilor), satul Schiulești (Toporașilor, Stației, Norilor, Vârful Mic, Intrarea Cot, Fundătura Cot), satul Homorâciu (Moara Veche, Pasajului tronson 1, Pasajului tr.2, Pușcașilor tr.1, Pușcașilor tr.2, Iazului, Toporași, Cantonului) și satul Chirițești (Digului, Lupești, Onești). În total, este vorba despre 4755 de metri.
Aceste străzi au o parte carosabilă de 2,75 – 4,5 m lățime și nu sunt încadrate de acostamente, de borduri din beton și trotuare, ci de acostamente înierbate și parțial de șanțuri și rigole carosabile de captare și dirijare a apei pluviale. Lucrările de modernizare vor schimba radical situația, astfel că, în afara asfaltărilor, vor fi realizate dispozitive de colectare și scurgere a apelor pluviale, vor fi aduse la cotă caminele, iar marcajele rutiere prevăzute în proiect sunt marcaje rutiere de delimitare a carosabilului, care vor fi realizate cu vopsea și microbile de sticlă.