Potrivit datelor centralizate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, în perioada 13-15 octombrie, lucrători din cadrul instituției au acționat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publice și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
„În cadrul activităților desfășurate – se ­menționează într-un comunicat al poliției prahovene – s-a acționat cu preponderență pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest și aparatele drugtest.
Astfel, în cele 15 acțiuni cu efective mărite desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier Prahova, de cei ai Polițiilor orășenești Băicoi, Boldești- Scăeni, Mizil, Urlați, precum și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești, Florești, Puchenii Mari și Valea Călugărească, au fost legitimate peste 1.000 de persoane și au fost controlate și verificate peste 900 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate aproximativ 500 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Pentru abaterile constatate, polițiștii prahoveni au aplicat 436 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei.
În ceea ce privește sancțiunile la regimul rutier, 153 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Ca măsură complementară în cazul abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.
De menționat sunt cele 26 de permise de conducere reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, dar și două pentru conducere agresivă în trafic.