Alina Bunghez

În perioada 23-27 octombrie 2023, Liceul „Simion Stolnicu” și Școala Gimnazială Nr. 2 din Comarnic organizează activitățile din cadrul programului „Școala Altfel”, astfel că săptămâna aceasta elevii au parte de lecții educative… diferite.
Profesorii și învățătorii au pregătit teme diverse, lecții în aer liber sau vizite la diferite instituții de cultură din zona localității noastre.
La Biblioteca orășenească „Paul Desphelipon” din Comarnic, copiii au poposit cu zecile încă de luni dimineața, pentru câteva ore „altfel” dedicate lecturii, cărților și activităților de cultură. Micuții clasei a II-a de la Școala Generală Nr. 2 Vatra Sat au făcut cunoștință cu lumea cărților de povești, frumos ilustrate și cu tâlc povestite de doamna lor învățătoare Ana Savu. Iar „bobocii” clasei a IX-a de liceu au constatat cu plăcere că biblioteca nu e un loc ponosit și singuratic, ci o adevărată oază de liniște, de lumină și cunoaștere, un loc în care au descoperit, cu plăcere, ediții de cărți noi, volume bine vândute la nivel internațional, îndrăgite de tineri și adulți deopotrivă.
”Școala Altfel” este despre universul cunoașterii descoperit în afara granițelor unei școli, a unei teorii sau a unei lecții din programa școlară. Este despre educație în toate formele ei, așa cum o întâlnim de regulă în viață, în relațiile inter-umane, în credință, cultură, sport sau natură.