Ziua derbiurilor județene din Liga 3 s-a încheiat cu succes pentru CSO Plopeni și Tricolorul Breaza, care au ieșit învingătoare din duelurile cu CS Blejoi, respectiv Tricolorul Breaza.
La Blejoi s-a jucat un meci care, sezonul trecut, era din categoria ”derbi de promovare”. Acum, plopenarii veneau din postura echipei disperate, ajunsă în subsol, și dorințele de victorie, de revanșă, au învins până la urmă! Deși gazdele au avut meciul în mână, marcând prin Brăilă și ratând un penalty, prin Dima (de fapt, apărat de portarul Duță), până la urmă, plopenarii au reușit să întoarcă soarta partidei printr-o prestație de zile mari a lui Raul Bucur, atacant care a marcat un gol de generic, aducând egalarea, apoi a obținut un penalty, la capătul unei acțiuni personale, transformat de Răileanu. Și, astfel, s-a făcut, în loc de 2-0… 1-2, oaspeții încheind meciul cu o bucurie pe care o așteptau de mult.

Altfel de ”poveste”
Al doilea derbi prahovean, cel de la Breaza, a avut un alt fel de ”poveste”, oaspeții mergând cu o echipă de rezerve, care a contat doar până la pauză, când Păuleștiul a condus cu 1-0 (gol Catargiu). Apoi, gazdele au ”ieșit mai montate de la cabină”, înscriind de 4 ori, prin Negotei (de două ori), Țăranu, Rareș Dogaru (fostul prim divizionar revenind după încă o operație), finalul aducând încă un gol pentru oaspeți, ”lanterna roșie” marcând prin Pârvu pentru 4-2.

CS Blejoi – CSO Plopeni 1-2 (1-0)
Marcatori: Brăilă (27)/Bucur (51), Raileanu (83– 11 m)
CS Blejoi: Bălănică – Drăgoi, Pătraşcu, Costache, 46 Ghinea – I. Şerban (90 Popenciu), Dima – Dr. Mănescu (60 Tolea), A. Dinu (60 Răducea), Brăilă (76 Ionescu)– Bălaşa (60 Tudor). Antrenor: Răzvan Vlad
CSO Plopeni: Duţă – Lobonţ, Rusu, Alecsandru, Al. Vlad – C. Vlad, Rudaru (75 Simionescu), Răileanu, Bucur (88 Al. Giuroiu) – C. Lazăr, Paun (63 V. Oprea). Antrenor: Daniel Dumitrache.
Cartonaşe galbene: A. Dinu (44), Dima (85), Ghinea (90)/Rudaru (17), Păun (60), Lobonţ (80), C. Vlad (88).
Arbitri: Dragoş Pȋrȋu (Curtea de Argeş) – Alexandru Iftime şi Ioan-Alexandru Negru (ambii din Buftea).
Observator de arbitri: Speranţa Popescu (Bucureşti). Delegat de joc: Roxana Berceanu (Bucureşti)