Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece, Petrolul dominând ultima rundă, după victoria de la Craiova, cu 3 jucători și antrenorul Florin Pârvu, remarcații etapei.
Iată cum arată echipa ideală a etapei a 13-a:
PORTAR
Jesus Fernandez (FC Voluntari) – Pentru a doua rundă la rând, portarul ilfovenilor a închis excelent poarta şi a prins „Echipa etapei”.
FUNDAŞI
Seniko Doua (Petrolul Ploiești) – A dominat flancul drept. A contribuit la succesul prahovenilor cu o pasă decisivă.
Ricardinho Miranda (FC Voluntari) – A făcut un joc defensiv foarte bun, contribuind din plin la punctul scos de FC Voluntari în duelul cu liderul clasamentului.
Dragan Lovric (Oţelul Galați) – Din nou, fundaşul croat s-a dovedit a fi ca un zid în faţa atacanţilor adverşi. Este liderul celei mai bune defensive din SuperLiga României.
Lucian Dumitriu (Petrolul Ploiești) – A depus un efort consistent pe toată durata partidei. A făcut perfect ambele faze de joc.
MIJLOCAŞI
Silviu Balaure (FC Hermannstadt) – Trece printr-o perioadă excelentă din carieră. Cu cele două goluri marcate, a ajuns la 20 pe prima scenă din România.
Isnik Alimi (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – A contribuit cu o dublă la succesul reuşit de covăsneni, venit după o perioadă cu rezultate sub aşteptări.
Baba Alhassan (FC Hermannstadt) – O evoluţie foarte bună la centrul terenului. Şi-a trecut în cont primul gol din acest sezon.
Adnan Aganovic (Sepsi OSK Sf. Gheorghe) – Introdus la pauză, s-a dovedit a fi o mutare câştigătoare. A marcat rapid şi a fost implicat intens în majoritatea acţiunilor din partea secundă.
ATACANŢI
Funsho Bamgboye (FC Rapid 1923) – Continuă evoluţiile bune în tricoul giuleştenilor, pentru care a marcat primele goluri din acest sezon.
Gheorghe Grozav (Petrolul Ploiești) – A marcat cu o execuţie de fineţe. A fost al 35-lea gol reuşit în 141 de meciuri disputate în principala competiţie internă.
ANTRENORUL ETAPEI
Florin Pîrvu (Petrolul Ploiești – FOTO) – Tehnicianul ploieştenilor a pregătit meciul cu mare atenţie. Petroliştii au blocat sus multe dintre atacurile adversarilor şi au fost periculoşi de fiecare dată când au urcat în atac.