F.T.

Marţi, agenţi rutieri din cadrul IPJ Prahova au desfăşurat mai multe acţiuni rutiere pe şoselele din judeţ, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor produse ca urmare a conducerii sub influenţa alcoolului, a consumului de substanțe interzise sau a vitezei excesive. „Raziile – se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, s-au desfășurat în mai multe intervale orare, fiind oprite, pentru control, peste 100 de autovehicule, printre care și autovehicule care efectuau transport de deșeuri. Au fost efectuate, în total, aproximativ 80 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
În cadrul acțiunii, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 115 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora ridicându-se la aproximativ 45.500 de lei.
De asemenea, au fost reținute 11 permise de conducere, respectiv 5 pentru depășirea vitezei, două pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, unul pentru neacordare prioritate vehicule, unul pentru neacordare prioritate pietoni, iar alte două pentru alte încălcări ale normelor rutiere.
Totodată, au fost reținute și şase certificate de înmatriculare.