Petrolul merge astăzi în Moldova, pentru un duel cu Poli Iași, echipă nou-promovată în Liga I, care face o figură bună, mai ales în ultimele etape. Ploieștenii au ajuns la 4 meciuri consecutive fără victorie în campionat și, chiar dacă sunt ”bine” în clasament, pentru a rămâne în zona de play-off trebuie să vină, cât mai curând, un nou succes.
Iar meciul din Moldova nu este ”imposibil” din acest punct de vedere, galben-albaștrii având experiență și ”nume” superioare, în lot, la acest moment.
Chiar și fără Țicu – suspendat, fără Petrovic – accidentat, elevii lui Florin Pârvu au șansa de a obține un rezultat bun, într-o săptămână interesantă, duelul de la orele 18,00, de azi, fiind urmat, sâmbătă, de un nou meci care trebuie câștigat, cel cu UTA, în fața propriilor suporteri. Să facem ”primul pas”, apoi va fi, cu siguranță, mai ușor!

„Pariul” Omrani
Atacantul francez cu origini algeriene Billel Omrani vine să completeze compartimentul ofensiv al „lupilor”, semnând un angajament cu clubul ploieștean pentru două sezoane. Un jucător la care, acum ceva timp, ”nici nu puteai să visezi”, dar care în ultimul an calendaristic a avut un declin vertiginos și care speră să-și relanseze cariera în tricoul galben-albastru.
În vârstă de 30 ani, Omrani este de cinci ori campion al României, cu CFR Cluj, dublu câștigător al Supercupei României, cu același club, dar și deținător al Cupei Ligii Franceze, trofeu obținut în tricoul lui Olympique Marseille. De altfel, puternicul jucător s-a format la ”OM”, evoluând inclusiv pentru prima echipă, în Ligue 1, acolo unde a adunat șase prezențe. Omrani a ajuns în România în 2016, atunci când a semnat cu CFR Cluj, evoluând pentru ardeleni până în 2022, ulterior trecând, pentru un sezon, la FCSB. Are 186 de meciuri disputate în primul eșalon al fotbalului românesc, iar în stagiunea 2019-2020 a fost cel mai bun marcator din fazele preliminare ale Champions League, cu șase reușite!

Parteneriat cu Școala Toader
FC Petrolul și Școala de Fotbal AC Toader au încheiat un parteneriat, cele două cluburi având în vedere un proiect comun ce are la bază inițierea, pregătirea și dezvoltarea copiilor și juniorilor.
Școala de Fotbal AC Toader este condusă de către fostul atacant al Petrolului, Adrian Toader, și de fratele său, Claudiu Toader, ambii activând în trecut cu rezultate remarcabile, și ca antrenori în cadrul Centrului de Copii și Juniori al „galben-albaștrilor”.