Florin Tănăsescu

Noi, aleşii aflaţi pe ultima sută de metri de mandat, anunţăm intenţia de a nu ne supune speranţelor celor care ne-au votat.
Nu începeţi cu înjurături şi nici de caterincă patetică n-avem chef! C-a venit într-o zi unul cu flaşneta şi fredona „Unde sunt iluziili mele, care le-am avut?”.
În afara faptului că fredona fals, mai făcea şi greşeli gramaticale. Iluzii „pe care” e corect. A fost amendat pentru tulburarea liniştii noastre parlamentare. Deci, aviz amatorilor şi jelitorilor că s-a ales praful de ţara asta!
De asemenea, prin acest anunţ aducem la cunoştinţă populaţiei – ce ne place cuvântul ăsta!- că vom pune pe tarabă şi ce-a mai rămas din patrimoniul naţiei. Puţin, da’ tot mai e ceva.
De ce ciordim şi puţinul ăsta? Ca să nu-l ia ăia care vor veni în locul nostru. D-aia!
Deci, să n-auzim iar placa „Noaptea, ca hoţii!”, că îl luăm ziua, între orele 9.00 – 17.00.
Tot noi, care adulmecăm că nu mai prindem loc pe liste la alegeri, vă anunţăm că nu se va mai învârti nicio roată de basculantă, nu se va mai mişca nicio şenilă de excavator. Pe înţelesul vostru, „Adio şi-un praz legat cu fir de borangic”, Autostrăzii Bucureşti – Comarnic!
N-aveţi şosele, spitale, şcoli? Păi, ce vină avem noi? Apucaţi-vă de muncă patriotică, nu staţi ca milogii cu mâna-ntinsă. Ziceţi „Sărrrr-mâna, boierilor!”, că noi ne ocupăm de proiecte, licitaţii, contestaţii, contestaţii la contestaţiii. Astea trebuie musai duse la capăt, până ne încheiem mandatul. Ştim noi de ce. Deci, mâna pe lopată şi târnăcop!
Aşadar, noi, „Grupul viitor nonparlamentar” facem apel la populaţie, la naţie – sau cum s-or mai numi oamenii cinstiţi ai ţării ăsteia – să se descurce „care cum poate”. Că şi noi am făcut la fel trei ani şi jumate!
Şi n-am fredonat „Viaţa noastră, unde e/Viaţa noastră, ce-aţi făcut cu ea?”.
Deci, ca să n-o mai lălăim p-acilişa, vă tragem noi şi concluzia:
Ne doare la bască de viaţa voastră!